Dorast zvládol dôležitý zápas

Novinky, U-19

V sobotu 25. 5. 2024 nastúpil náš dorast na domáci zápas 19. kola 6. ligy LFZ proti Liptovským Revúcam. Dôležitý zápas v boji o 3. miesto tabuľky sme napokon po dobrom výkone zvládli, keď sme vyhrali presvedčivo, 4:0. Naše mužstvo sa tak nachádza na 3. mieste so 7-bodovým náskokom pred Smrečanmi, ktoré však majú k dobru ešte 3 zápasy. O 2 týždne nastúpi náš dorast na posledný zápas v tejto sezóne, na domácej pôde privítame Liptovský Ján.

Priebeh zápasu: Od začiatku zápasu prebrali iniciatívu domáci, keď sa hralo prakticky len na súperovej polovici. Tento tlak napokon v 11. minúte domáci pretavili do gólu, keď Tomčík peknou strelou z veľkej diaľky prekonal brankára hostí. Po góle sa však domáci s výsledkom neuspokojili a v tlaku na súperovu bránu pokračovali. Avšak aj napriek veľkému množstvu šancí sa už domácim gól do polčasovej prestávky streliť nepodarilo. Za zmienku stojí aj najväčšia prvopolčasová šanca hostí, keď zo štandartky hlavou hráč Revúc tesne minul Zlejšieho bránu, Do polčasovej prestávky sa tak išlo za stavu 1:0. Do druhého polčasu postavili domáci aj ich najlepšieho strelca Juríka, ktorého úlohou bolo poslať domácich do vyššieho vedenia. Túto úlohu splnil už v 56. minúte, keď po Čupkovom rohu trafil Jurík pekným volejom súperovu bránu. O 7 minút neskôr sa Tomáš Jurík tešil už zo svojho druhého gólu, keď sa po krásnom Javorekovom pase ocitol pred brankárom, ktorého bez akýchkoľvek problémov prekonal a poslal nás tak už do trojgólového vedenia. V 78. minúte sme sa tešili už z nášho 4. gólu, keď sa presadil náš tradičný strelec Patrik Čupka. Zápas sme po výsledku 4:0 zvládli veľmi dobre, podarilo sa nám tak konečne zvíťaziť na hlavnom ihrisku v Palúdzke.

Zostava: Zlejší-Harandza, Droppa (C), Kalinay, Holiga, Dorniak (70. Staroň), Javorek, Tomčík, Krajčí (46. Jurík), Čupka, Móres

Góly: 11. Tomčík, 56., 63. Jurík, 78. Čupka