Dorast s druhým víťazstvom po sebe

Novinky, U-19

V sobotu 27. 4. 2024 nastúpil náš dorast na zápas 15. kola 6.ligy LFZ proti tabuľkovému susedovi Prosieku. Chlapci podali na ihrisku v Iľanove dobrý, bojovný výkon a dokázali vyhrať 2:0. V tabuľke tak aj po 15. kole držíme krok s tretími Lipovskými Revúcami. Piate Smrečany na nás strácajú 1 bod, avšak majú k dobru 2 zápasy. Šiestemu Prosieku sme vďaka dnešnej výhre odskočili už na rozdiel deviatich bodov. O týždeň v sobotu nastúpia naši dorastenci na ďalší dôležitý zápas proti Smrečanom.

Priebeh zápasu: Od začiatku zápasu bolo jasné, že pôjde o vyrovnaný zápas, v ktorom budú rozhodovať detaily a hlavne bojovnosť oboch mužstiev. V prvej 20-minútovke sa hral pokojný futbal bez nejakých veľkých šancí, kedže defenzívy na oboch stranách fungovali celkom dobre. V nasledujúcich minútach sa na oboch stranách začali kopiť fauly, z ktorých boli nebezpečné štandardky, z ktorých však ani jeden tím nedokázal skórovať. Prvú veľkú šancu si vybudovali hostia, keď Kudzbelovu strelu a aj následnú dorážku veľmi dobre zlikvidoval brankár Zlejší. V 42. minúte prišiel gólový moment domácich, keď hlavou predĺžil 5-ku Javorek, ktorý poslal do šance Čupku, ktorý si obhodil brankára hostí a pohodlne, do prázdnej bránky, zakončil. Na konci prvého polčasu sa do šance dostal aj Podstrelený, ktorý však brankára neprekonal ani z dorážky. Do druhého polčasu vstúpili, podľa očakávania, aktívnejšie hostia, ale defenzíva Palúdzky ich v prvých minútach do výraznejších šancí nepúšťala. Potom však prišla šanca pre Prosiek, Kudzbelovu strelu však opäť pohotovo zlikvidoval dobre chytajúci Zlejší. Do viacerých šancí sa dostávali najmä z protiútokov aj naši chlapci brankára hostí však tiež prekonať nedokázali. V 74. minúte však prišiel druhý gól Palúdzky, keď obrane Prosieku ušiel Patrik Čupka, ktorý rovnakým spôsobom ako v prvom polčase strelil svoj  4. gól v posledných troch zápasoch. Prosiečania si v závere zápasu vypracovali ešte ďalšie dve veľké šance, keď najprv kapitán hostí Kožuškanič netrafil v gólovke našu bránu a neskôr nedokázal z bezprostrednej blízkosti po rohu umiestniť do otvorenej brány loptu ani Malaj. Domáca Palúdzka spojená s Iľanovom tak dokázala zápas vďaka dvojgólovému Čupkovi vyhrať 2:0 a teší sa z druhej výhry za sebou.

Zostava: Zlejší-Harandza, Droppa, Holiga, Koreň, Dorniak (25. Móres), Javorek, Tomčík, Klein (79. Krajčí), Podstrelený (C) (46. Staroň), Čupka

Góly: 42., 74. Čupka

Žlté karty: 73. Klein